Maaltijdvoorziening Eelde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eelde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eelde wordt veel gebruikt door alle ouderen die vanwege leeftijd of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Tynaarlo onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk opererende diensten als Apetito, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Middels zulk soort services beschikt men altijd over smaakvolle maaltijden zoals Groenteschotel en Koninginnesoep met kip. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft men beschikbare bedrijven en waardevolle voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Regio-code050 (+3150)
Postcode9761
Kosten (indicatie)v.a. €5,02
Voorbeeld maaltijdHeldere vermicellisoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Eelde

Een juist maaltijdplan is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Lukt het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer ter wille van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en eigen mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Tynaarlo.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Tynaarlo. In het leven geroepen voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor mensen die doorlopend intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie of senioren met een lichamelijke beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toediening van eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Eelde zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eelde vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Eelde? In deze gemeente bestaat er de keuze uit diverse firma’s en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Kip tandoori en Kippendijrolletje met kippenjus, Groentestoverij amandel-rozijn, Gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die uw maal warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De JacobijnFelland 9 A 19753 TAHaren
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Keurslager KlinkhamerHoofdweg 93B9761 ECEelde
Stichting WesterholmIrenelaan 19752 LSHaren
BuurtzorgKerklaan 59751 NKHaren
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Eelde

Sommige buurthuizen in de omgeving Eelde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken de lekkerste gerechten als Broccoli rollade schotel, voor lage prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het ook mogelijk om de maaltijden te laten bezorgen. Aan de hand van www.tynaarlo.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Tynaarlo
 • Netnummer: 050 (+3150)
 • Postcodegebied: 9761
 • Wijk: Zuidlaren

Smaakvolle maaltijden

 • Gepaneerde kipnuggets
 • Bami kip saté
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Kipfilet in roomsaus
 • Volkoren macaronischotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Vergelijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Tynaarlo te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.tynaarlo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Eelde voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eelde is beschikbaar vanaf €7,20. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Eelde is sterk in opkomst. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en regelmaat. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Eelde: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 9760, 9761”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. gemalen, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!