Maaltijdvoorziening Matsloot

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Matsloot

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Matsloot is er voor alle bejaarden die vanwege leeftijd of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Noordenveld kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke instellingen als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via deze unieke voorzieningen kan elke oudere weer genieten van gezonde recepten als Erwtensoep met rookworst en/of Runderlever in saus. Hieronder vindt u maaltijddiensten en belangrijke details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Regio-code050 (+3150)
Postcode9749
Kosten (indicatie)v.a. €4,99
Maaltijd ideeNasi Indisch rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Matsloot

Een juist eetpatroon is nodig voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner vol mineralen is daarom ook de basis. Gaat het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf door fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd bestaan er een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met verscheidene subsidievormen en zorgwetten. Hierna gaan we dieper in op de populairste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Noordenveld.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Noordenveld. Uniek voor inwoners die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24/7 professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie of bewoners met een lichamelijke handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Matsloot kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Matsloot vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Matsloot? In deze plaats bestaat er de keuze uit vele services en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie en Pulled pork zoete aard puree bonenmix. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Dignis – GabriëlGabrielstraat 289744 KCGroningen
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
Keurslager DijkKerkstraat 159751 BAHaren
Stichting Residentie BuitenzorgGrote Beerstraat 2029742 RDGroningen
SPAR ZonnelaanZonnelaan 809742 BNGroningen
Stichting WesterholmIrenelaan 19752 LSHaren
Restaurant De DilgtDilgtweg 39751 NDHaren
Keurslager KlinkhamerHoofdweg 93B9761 ECEelde
De JacobijnFelland 9 A 19753 TAHaren
BuurtzorgKerklaan 59751 NKHaren
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Matsloot

Verschillende zorginstellingen in de streek Matsloot bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren complete gerechten zoals Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Via www.gemeentenoordenveld.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Noordenveld
 • Regionummer: 050 (+3150)
 • Centrale postcode: 9749
 • Veel gezochte wijk: Roden

Maaltijd ideën

 • Bami, quorn, satésaus
 • Oosterse zalm
 • Tomatensoep met balletjes
 • Varkenslapjes in jus
 • Visstukjes in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke types zorg mogelijk zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Noordenveld te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentenoordenveld.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Matsloot voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,50. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Matsloot kan u al bestellen vanaf €9,00. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U koopt altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Matsloot is een ware uitkomst. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer tijd en routine. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Matsloot: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 9749”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!