Maaltijdvoorziening Glimmen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Glimmen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Glimmen is ideaal voor alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Haren zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijk opererende diensten als Mealhero, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Dankzij deze unieke faciliteiten is iedereen verzekerd van gezonde recepten als Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree en/of Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes. Op deze website leest u meer over maaltijddiensten en bruikbare informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Regio-code050 (+3150)
Postcode9756
Kosten (indicatie)v.a. €5,01
Lekkere maaltijdKruudmoes met gortepap

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Glimmen

Een juist eetpatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden is dan ook een belangrijke factor. Lukt een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig door gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Haren.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Haren. In het leven geroepen voor bewoners die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag door professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen en hulpbehoevenden met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Glimmen zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Glimmen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Glimmen? In deze plaats bestaan er een hoop organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Witlof a la creme en Hachee met rodekool en witte rijst. U kunt kiezen uit bedrijven die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die uw maal warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De JacobijnFelland 9 A 19753 TAHaren
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Keurslager KlinkhamerHoofdweg 93B9761 ECEelde
Stichting WesterholmIrenelaan 19752 LSHaren
BuurtzorgKerklaan 59751 NKHaren
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Glimmen

Diverse verzorgingstehuizen in de omgeving Glimmen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden complete menu’s als Beef Squats, voor de kleine portemonnee. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms bestaat er de optie om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.haren.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Tafeltje dekje.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Haren
 • (Net) nummer: 050 (+3150)
 • Postcodegebied: 9756
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Rundvlees in tijmsaus
 • Nasi kip saté
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Stoofpotje rundvlees
 • Volkoren macaronischotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke zorgvormen een optie zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Haren te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.haren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Glimmen voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht circa 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,50. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €6,90. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Glimmen is verkrijgbaar vanaf €7,00. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Glimmen heeft veel voordelen. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit extra tijd en voordeel. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Glimmen: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9756”. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, natriumarm en niet te vergeten eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!