Maaltijdvoorziening Blijham

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Blijham

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Blijham is bedoeld voor alle mensen die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Westerwolde zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij soortgelijke mogelijkheden is iedereen verzekerd van uitstekende maaltijden zoals Rundergehaktbal in jus en Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen. Op dit portaal vindt u leveranciers en nuttige inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9697
Kosten (indicatie)v.a. €4,96
Lekkere maaltijdZalmfilet in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Blijham

Een gebalanceerd voedingspatroon is relevant voor de gezondheid. Een gezond recept bomvol vitaminen mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u een beroep doen op verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Westerwolde.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Westerwolde. Relevant voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor mensen die de hele dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie en bejaarden met een handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige situaties kunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Blijham kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Blijham vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Blijham? In en rondom uw woonplaats zien we diverse maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Blinde vink, bietjes, gekookte aardappelen of Kalfsgehaktballetjes in jus, Stamppot zoete aardappel. U kunt kiezen uit services die zich focussen op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die de menu’s warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Blijham

Een aantal zorginstellingen in en rondom Blijham bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben warme maaltijden zoals Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe is het ook mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.westerwolde.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • (Regio) nummer: 0597 (+31597)
 • Hoofdpostcode: 9697
 • Populaire wijk: Bellingwolde

Voorbeeld maaltijden

 • Gebonden mosterdsoep
 • Rundergoulash
 • Volkoren macaronischotel
 • Klapstuk met hutspot
 • Visstukjes in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke types zorg geschikt zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Westerwolde faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.westerwolde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Blijham voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 5 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,50. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Blijham koopt u voor circa €7,60. Vaak is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bepaald wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Blijham is zeer populair. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en gemak. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Blijham: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 9697”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, gemalen of misschien eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!