Maaltijdvoorziening Vriescheloo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vriescheloo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vriescheloo is zeer populair bij alle mensen die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Westerwolde zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels zulke voorzieningen beschikt men altijd over de lekkerste diners zoals Lamscurry met sperziebonen, pikante cajun rijst of Schnitzel mexico schotel. Op deze pagina treft u maaltijdservices en belangrijke inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9699
Kosten (indicatie)v.a. €4,98
Geschikte maaltijdGestoofde lamsschouder

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Vriescheloo

Een juist voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met genoeg groenten mag men niet overslaan. Gaat boodschappen kopen en koken niet 100% veilig meer vanwege gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er speciale subsidievormen en zorgwetten. Daarom gaan we dieper in op deze zorgwetten; ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Westerwolde.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Westerwolde. Uniek voor senioren die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die continu speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie en bejaarden met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Vriescheloo zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vriescheloo vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Vriescheloo? In uw omgeving zien we vele keukens en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Kipfilet in piri piri saus en Kippendijrolletje met kippenjus, Groentestoverij amandel-rozijn, Gekookte aardappelen. Er zijn organisaties gespecialiseerd in vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die de gerechten warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Vriescheloo

Diverse buurthuizen in en rondom Vriescheloo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten zoals Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms is het mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op de website www.westerwolde.nl checkt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Netnummer: 0597 (+31597)
 • Postcodegebied: 9699
 • Wijk: Bellingwolde

Lekkere maaltijden

 • Gebonden goulashsoep
 • Kaaskroketjes
 • Appelcompote met vanille
 • Rundersaucijs in jus
 • Visstukjes in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Westerwolde regelt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.westerwolde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Vriescheloo voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op tussen de 6 en 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,50. Verse koelverse maaltijden zijn er al voor €7,00. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vriescheloo is er al vanaf €7,00. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt altijd eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Vriescheloo is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in meer rust en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Vriescheloo: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 9699”. Klik verder naar Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, gemalen of wellicht koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!