Maaltijdvoorziening Tynaarlo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tynaarlo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tynaarlo is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Tynaarlo is er de keuze uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Mealhero, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van deze betrouwbare bedrijven zit er niemand zonder de lekkerste recepten zoals Kippenpoot met doperwtjes wortel en/of Foe yong hai. Op dit portaal treft u maaltijdservices en nuttige gegevens betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Regio-code0592 (+31592)
Postcode9481
Kosten (indicatie)v.a. €5,06
Geschikte maaltijdSlavink in uienjus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Tynaarlo

Een gebalanceerd maaltijdplan is relevant voor de gezondheid. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen staat hierbij centraal. Gaat naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder bespreken we deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, als ook mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Tynaarlo.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Tynaarlo. Uniek voor inwoners die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die 24/7 zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie en senioren met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Tynaarlo zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tynaarlo vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Tynaarlo? In deze plaats zien we een aantal firma’s en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, bloemkool of Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes. Wij onderscheiden bezorgdiensten die zich focussen op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die uw avondmaaltijd warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
BCM OuderenzorgWiekedreef 29501 EAStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
TSN ThuiszorgBlokwieke 49501 EXStadskanaal
Keurslager KleinHoofdstraat 379501 CMStadskanaal
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Tynaarlo

Verscheidene zorgcentra in de streek Tynaarlo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden complete gerechten zoals Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus, Spinazie à la crème, Volkoren spaghetti, voor scherpe prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.tynaarlo.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Kant en klaar maaltijden.

Feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Tynaarlo
 • (Regio) nummer: 0592 (+31592)
 • Postcodegebied: 9481
 • Wijk: Zuidlaren

Geschikte maaltijden

 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Braadworst in jus
 • Push Up Meatballs
 • Couscous, kip, mergueze worst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om zwaardere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke types zorg een optie zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Tynaarlo doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.tynaarlo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Tynaarlo voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,80. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tynaarlo bieden sommige aanbieders aan voor €7,60. Vaak betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online en telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Tynaarlo is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer rust en regelmaat. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Tynaarlo: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 9482”. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij of misschien koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente