Maaltijdvoorziening Onnen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Onnen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Onnen is aantrekkelijk voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Haren is er de keuze uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Eten Met Gemak, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met dergelijke oplossingen beschikt men altijd over smaakvolle recepten als Kipfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie en/of Nasi goreng, quorn, satésaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u aanbieders en belangrijke info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Regio-code050 (+3150)
Postcode9755
Kosten (indicatie)v.a. €5
Voorbeeld maaltijdKick Through Spaghetti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Onnen

Een speciaal voedingspatroon is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop zijn er belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op meerdere wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema behandelen we deze vormen van zorg: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Haren.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Haren. Relevant voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die doorlopend zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen of bejaarden met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Vaak kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Onnen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Onnen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Onnen? In deze streek zien we relatief veel partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Pilav of Varkenssaucijs in jus. U kunt kiezen voor leveranciers die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De JacobijnFelland 9 A 19753 TAHaren
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Keurslager KlinkhamerHoofdweg 93B9761 ECEelde
Stichting WesterholmIrenelaan 19752 LSHaren
BuurtzorgKerklaan 59751 NKHaren
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Onnen

Meerdere buurthuizen in de streek Onnen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden als Aardappelgratin, voor scherpe prijzen. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Via www.haren.nl checkt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Haren
 • Regionummer: 050 (+3150)
 • Centrale postcode: 9755
 • Wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Varkenssaucijs in jus
 • Pasta Venetia
 • Kippensoep met vermicelli
 • Draadjesvlees in jus
 • Visstukjes in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Check welke soorten zorg geschikt zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Haren te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.haren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Onnen voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,30. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €6,50. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Onnen kunt u al aanvragen voor €8,00. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel het proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Onnen heeft veel voordelen. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit ongebondenheid en regelmaat. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Onnen: “bezorgen houdt in: perfect service in postcodegebied 9755”. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij en niet te vergeten eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!