Maaltijdvoorziening Vreeland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vreeland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vreeland is in het leven geroepen voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of door iets anders tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Stichtse Vecht kunt u kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door zulk soort bedrijven kan iedereen weer genieten van heerlijke maaltijden zoals Lekkerbekje met tomatensaus en rijst-groenteschotel en Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus. Op dit portaal vindt men eet-bedrijven en essentiële kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Regio-code0294 (+31294)
Postcode3633
Kosten (indicatie)v.a. €6,55
Lekkere maaltijdPrei-gehaktschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Vreeland

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg groenten mag men niet overslaan. Gaat het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie kunt u aanspraak doen op verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf zoomen we in op de populairste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en de mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Stichtse Vecht.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Stichtse Vecht. Uniek voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die doorlopend extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie en ouderen met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Vreeland kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vreeland vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Vreeland? In deze streek kunt u kiezen uit flink wat maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen en Runderstoofpotje. U kunt kiezen uit bedrijven die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
EetwinkelVoorstraat 153633 BBVreeland
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Slagerij Bader’sDe Passage 203641 AKMijdrecht
Uw HuistraiteurRijksstraatweg 423631 ADNieuwersluis
Welzijn Stichtse VechtVondelstraat 513601 EXMaarssen
Cateringbedrijf het OventjeCommunicatieweg 12B3641 SEMijdrecht
Zonnehuis MajellaDorpsstraat 753641 EBMijdrecht
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Tympaan-De BaatKerkvaart 23641 EPMijdrecht
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Vreeland

Verschillende buurthuizen in de omgeving van Vreeland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants bieden uitstekende gerechten zoals Vegetarische omelet, aardappelpuree, wortelen met doperwten, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op www.stichtsevecht.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Maaltijdhulp.

Feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Stichtse Vecht
 • Regionummer: 0294 (+31294)
 • Postcodegebied: 3633
 • Populaire wijk: Maarssen

Smaakvolle maaltijden

 • Kibbeling met kruidendip
 • Zalm in roomsaus
 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Asperge beenham schotel
 • Eieromelet in kaassaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Stichtse Vecht te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.stichtsevecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Vreeland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,00. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vreeland koopt u voor circa €8,40. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald steeds de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Vreeland is zeer populair. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer rust en gemak. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Vreeland: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 3633”. Ga door naar: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!