Maaltijdvoorziening Nigtevecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nigtevecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nigtevecht is in het leven geroepen voor alle bewoners die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Stichtse Vecht onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van deze betrouwbare bedrijven zit er niemand zonder gezonde maaltijden als Aspergesoep vg en Pasta carbonara. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt u eetpunten en handige voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Regio-code0294 (+31294)
Postcode1393
Kosten (indicatie)v.a. €5,17
Lekkere maaltijdReepjes varkensvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Nigtevecht

Een bepaald voedingspatroon is essentieel voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd vol groenten moet dan ook het streven zijn. Wil een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval bestaan er prima maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op verschillende wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk zoomen we in op de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Stichtse Vecht.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Stichtse Vecht. Ontwikkeld voor mensen die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die 24/7 zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en senioren met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Nigtevecht zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nigtevecht vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Nigtevecht? In deze gemeente bestaat er de keuze uit talloze firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Appelcompote met vanille en Lekkerbekje met tomatensaus en een rijst-groenteschotel. U kunt kiezen uit instellingen met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij PouwHoogstraat 211391 BRAbcoude
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
SPAR MaaltijdserviceMr. Kooimancentrum 191383 EDWeesp
Restaurant De HogeweykHeemraadweg 11382 GVWeesp
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Nigtevecht

Verscheidene zorgcentra in de omgeving van Nigtevecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken ambachtelijke menu’s zoals Indisch gehaktbrood, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms bestaat er de mogelijkheid om het assortiment bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.stichtsevecht.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over WMO.

Gegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Stichtse Vecht
 • (Net) nummer: 0294 (+31294)
 • Centrale postcode: 1393
 • Populaire wijk: Maarssen

Maaltijd suggesties

 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Kip in zoetzure saus
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Aardappelrösti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het zwaardere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke vormen van hulp een optie zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Stichtse Vecht kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.stichtsevecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Check de maaltijdservices in Nigtevecht voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op een kleine 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nigtevecht kan u al bestellen vanaf €7,20. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest steeds eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Nigtevecht is zeer populair. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer tijd en autonomie. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Nigtevecht: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 1393”. Lees verder over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en ook vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!