Maaltijdvoorziening Nieuwegein

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nieuwegein

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nieuwegein biedt uitkomst voor alle bejaarden die mede door leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Nieuwegein zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. zulk soort faciliteiten kan men zeker zijn van complete recepten als Rundergoulash of Doperwtje wortel kippenpoot schotel. Op deze website bekijkt men beschikbare bedrijven en belangrijke inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Regio-code030 (+3130)
Postcode3431
Kosten (indicatie)v.a. €5,81
Maaltijd tipBroccoli rollade schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nieuwegein

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept vol mineralen moet dan ook het streven zijn. Gaat naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet langer zelfstandig ten gevolge van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? In die situatie zijn er prima maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk behandelen we de populairste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en de mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Nieuwegein.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Nieuwegein. Te gebruiken door ouderen die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die doorlopend goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen of senioren met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Nieuwegein kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nieuwegein vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Nieuwegein? In uw omgeving bestaan er talloze bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Kip in roomsaus of Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met doperwten. Wij onderscheiden organisaties die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Keurslager van KesterenKruisstraat 33441 BWWoerden
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Keurslager de GraafHoogzandveld 123434 EENieuwegein
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
BuurtzorgParelduiker 133435 EPNieuwegein
ZorgSpectrum locatie VreeswijkLekboulevard 103434 GLNieuwegein
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Nieuwegein

Meerdere woonzorgcentra in de streek Nieuwegein bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants serveren de lekkerste maaltijden zoals Gepocheerde koolvisfilet met vissaus, gestoofde prei en aardappelpuree, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans is het tevens mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Middels www.nieuwegein.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Belangrijke info

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Nieuwegein
 • Regionummer: 030 (+3130)
 • Centrale postcode: 3431
 • Veel gezochte wijk: Jutphaas

Potentiële maaltijden

 • Boerengehaktschotel
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Hutspot met hachee
 • Gebonden kerrie-champignonsoep
 • Gehaktballetjes in satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke vormen van hulp tot de opties behoren. Doorzoek WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Nieuwegein te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.nieuwegein.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Check de maaltijdservices in Nieuwegein voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op circa 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

U heeft eigenlijk 3 smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €3,70. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nieuwegein kunt u al aanvragen voor €8,00. Vaak is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Nieuwegein is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrije tijd en voordeel. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen kwiek en energiek blijven. Vooral de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Nieuwegein: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439”. Bekijk ook info over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!