Maaltijdvoorziening Montfoort

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Montfoort

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Montfoort is aantrekkelijk voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Montfoort onderscheiden we diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via zulk soort faciliteiten heeft iedereen toegang tot voedzame menu’s als Andijviestamppot, vegetarische balletjes en Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt men organisaties en bruikbare details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Regio-code0348 (+31348)
Postcode3417
Kosten (indicatie)v.a. €5,8
Geschikte maaltijdSchnitzel mexico schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Montfoort

Een speciaal eetpatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet zelfstandig omwille van fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op handige subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met verscheidene wetten en regelingen (subsidie). Hierna vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en de mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Montfoort.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Montfoort. Speciaal voor mensen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag door intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie of inwoners met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kan een partner helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Montfoort zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Montfoort vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Montfoort? In deze streek kunt u kiezen uit verschillende keukens en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Kibbeling met kruidendip of Schelvis in Dijon-mosterdsaus. U kunt kiezen voor aanbieders die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die de gerechten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Keurslager de GraafHoogzandveld 123434 EENieuwegein
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Montfoort

Een deel van de zorginstellingen in de gemeente Montfoort bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren ambachtelijke maaltijden zoals Broccoli rollade schotel, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Middels www.montfoort.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Informatie

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Montfoort
 • Regionummer: 0348 (+31348)
 • Hoofdpostcode: 3417
 • Populaire wijk: Wijk

Lekkere maaltijden

 • Biogarde
 • Slavink in jus
 • Witlof a la creme
 • Reepjes kippenvlees in jus
 • Heldere uiensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke types zorg geschikt zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Check ook wat de gemeente Montfoort doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.montfoort.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Montfoort voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op circa 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,20. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Montfoort is verkrijgbaar vanaf €7,50. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Montfoort kent vele pluspunten. Voor mensen die zichzelf kunnen redden levert dit meer vrijheid en regelmaat. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Montfoort: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 3417”. Bekijk ook info over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen of misschien veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente