Maaltijdvoorziening Rijkevoort-De Walsert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rijkevoort-De Walsert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rijkevoort-De Walsert is aantrekkelijk voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Sint Anthonis zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke instellingen als Uitgekookt, of zorghuizen en services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij dergelijke voorzieningen kan iedereen rekenen op gezonde maaltijden als Verse rauwkostsalade en Vegetarische balletjes in satésaus, Tjap tjoy, Nasi goreng. Op deze pagina leest men meer over maaltijdservices en waardevolle informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5449
Kosten (indicatie)v.a. €6,56
Smaakvolle maaltijdVispotje in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Rijkevoort-De Walsert

Een uitgekiend eetpatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen draagt hier zeker aan bij. Kan het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop zijn er belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met een aantal (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk bespreken we een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en lokale mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Sint Anthonis.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Sint Anthonis. Relevant voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie of bejaarden met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Dikwijls kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Rijkevoort-De Walsert kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rijkevoort-De Walsert vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Rijkevoort-De Walsert? In deze gemeente bestaat er de keuze uit flink wat firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten met aardappelpuree en Spinazie schotel met gehaktbal. U kunt kiezen voor bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en services die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Rijkevoort-De Walsert

Verschillende zorginstellingen in de omgeving Rijkevoort-De Walsert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben ambachtelijke gerechten zoals Kalkoenfiletstukjes met champignonroomsaus, rode bietjes en gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Op de website www.sintanthonis.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Kerngegevens

Potentiële maaltijden

 • Rundergehaktbal in jus
 • Aspergesoep vg
 • Tomatensoep met balletjes
 • Gebonden goulashsoep
 • Kalkoenmedaillons in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke zorgvormen mogelijk zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat de gemeente Sint Anthonis faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.sintanthonis.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Rijkevoort-De Walsert voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €3,50. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rijkevoort-De Walsert vindt u al vanaf €8,40. Veelal is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Rijkevoort-De Walsert is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan levert dit meer vrijheid en voordeel. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, goede voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Rijkevoort-De Walsert: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 5449”. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, glutenvrij of misschien vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!