Maaltijdvoorziening Landhorst

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Landhorst

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Landhorst wordt veel gebruikt door alle senioren die door ouderdom of een belemmering niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Sint Anthonis onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Apetito, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met dit soort voorzieningen zit er niemand zonder gezonde maaltijden zoals Vegetarische omelet met kruiden, witte rijst, broccoli en Rundvlees in uienjus, doperwten en aardappelpuree. Onderstaand vergelijkt u eet-instellingen en essentiële gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5445
Kosten (indicatie)v.a. €6,53
Geschikte maaltijdKibbeling met kruidendip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Landhorst

Een eigen voedingsvoorschrift is essentieel voor de gezondheid. Een gezond recept met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen doen en in de keuken staan niet eigenhandig vanwege fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u een beroep doen op verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op diverse maaltijdsubsidies en wetten. Hierna verwerken we de belangrijkste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en tijdelijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Sint Anthonis.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Sint Anthonis. Ontwikkeld voor bewoners die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie of hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Landhorst kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Landhorst vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Landhorst? In de regio kunt u kiezen uit verscheidene tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Sucadelapje met jus, perencompote en aardappelpuree en Schnitzel met gebakken aardappels. Wij onderscheiden aanbieders die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die uw maal warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Landhorst

Verschillende verzorgingstehuizen rondom Landhorst bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod lekkere menu’s als Zalmfilet in saus, voor enkele euro’s. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het bovendien mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op www.sintanthonis.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Belangrijke info

Maaltijd ideën

 • Gepaneerde kipstukjes
 • Groenteschotel
 • Kip kerrie ananas schotel
 • Klapstuk met hutspot
 • Kabeljauw in kruidensaus

Plaatsen in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke zorgvormen een optie zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Sint Anthonis te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.sintanthonis.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Landhorst voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,00. Koelverse gerechten bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Landhorst kunt u al aanvragen voor €8,30. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Landhorst is sterk in opkomst. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en voordeel. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Landhorst: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 5445”. Wellicht relevant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, natriumarm of juist veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!