Maaltijdvoorziening Wanroij

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wanroij

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wanroij is in het leven geroepen voor alle bewoners die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Sint Anthonis onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Apetito, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door deze voorzieningen kan iedereen weer genieten van vitale recepten zoals Kipschnitzel met boontjes en satesaus en Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst. Hieronder vindt men maaltijddiensten en waardevolle details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5446
Kosten (indicatie)v.a. €6,54
Geschikte maaltijdGepaneerde Alaska-koolvis

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Wanroij

Een bepaald maaltijdplan is relevant voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met genoeg groenten is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer gezien uw leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op diverse maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder verwerken we de beste regelingen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Sint Anthonis.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Sint Anthonis. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bewoners die doorlopend professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen of ouderen met handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Wanroij kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wanroij vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Wanroij? In de buurt van uw postcode vinden we flink wat bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix en Wokgroenten. U kunt kiezen uit leveranciers die zich vooral richten op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en organisaties die het diner al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Wanroij

Sommige woonzorgcentra in de gemeente Wanroij bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle maaltijden zoals Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, doperwten, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe is het ook mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Aan de hand van www.sintanthonis.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

 • Verse komkommersalade
 • Alaska-koolvis
 • Groentesoep met balletjes
 • Gebonden mosterdsoep
 • Kabeljauw in kruidensaus

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat heeft u precies nodig? Doelen we op lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Sint Anthonis verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.sintanthonis.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Check de maaltijdservices in Wanroij voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, vaak door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van een kleine 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,40. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wanroij bieden sommige aanbieders aan voor €8,10. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Probeer het uit met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Wanroij is ontzettend handig. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Wanroij: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 5446”. Klik verder naar Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm of veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!