Maaltijdvoorziening Slijk-Ewijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Slijk-Ewijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Slijk-Ewijk wordt veel gebruikt door alle mensen die mede door leeftijd of door iets anders niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Overbetuwe zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van deze unieke services heeft men de beschikking over verse maaltijden zoals Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta en/of Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten en aardappelpuree. Hieronder vergelijkt u maaltijddiensten en essentiële kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6677
Kosten (indicatie)v.a. €5,24
Maaltijd tipSpinazie schotel met gehaktbal

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Slijk-Ewijk

Een speciaal eetpatroon is relevant voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met belangrijke voedingswaarden mag men niet overslaan. Gaat naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer vanwege fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij speciale maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf bespreken we deze vormen van zorg: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Overbetuwe.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Overbetuwe. Relevant voor bejaarden die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die doorlopend goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie en bejaarden met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Slijk-Ewijk kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Slijk-Ewijk vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Slijk-Ewijk? In deze plaats zijn er diverse bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Zalm remouladesaus groentemix gek aard of Gehaktballetjes in satésaus. U kunt kiezen uit keukens met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De Hoge Hof HerveldDe Hogehof 16674 BRHerveld
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
Art CulinairWanraaij 46673 DNAndelst
BuurtzorgSteegakker 186669 CZDodewaard
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Slijk-Ewijk

Sommige zorghuizen in de gemeente Slijk-Ewijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde menu’s als Gegrilde kippenpoot, voor enkele euro’s. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms bestaat er de optie om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.overbetuwe.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

 • Bami kip saté
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Stamppot zuurkool
 • Broccolisoep
 • Lamsvlees in saus

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Bekijk welke zorgvormen toepasbaar zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Overbetuwe aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.overbetuwe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Slijk-Ewijk voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 5 – 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,30. Verse koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Slijk-Ewijk is beschikbaar vanaf €7,20. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst & online). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2022

Eten aan huis bezorgen in Slijk-Ewijk is sterk in opkomst. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer vrijheid en routine. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Slijk-Ewijk: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 6677”. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. zoutarm, glutenvrij, gemalen, natriumarm of misschien eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!