Maaltijdvoorziening Homoet

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Homoet

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Homoet is geschikt voor alle inwoners die door hun leeftijd of beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Overbetuwe zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. dergelijke leveranciers kan iedereen rekenen op verantwoorde gerechten zoals Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng en/of Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, doperwten. Op deze pagina vergelijkt u aanbieders en nuttige informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6676
Kosten (indicatie)v.a. €5,23
Recept tipVegetarische lasagna, spinazie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Homoet

Een eigen eetpatroon is nodig voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met belangrijke voedingswaarden staat hierbij centraal. Lukt een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet zelfstandig als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Overbetuwe.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Overbetuwe. Uniek voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die doorlopend goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen of senioren met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Homoet kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Homoet vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Homoet? In de buurt van uw postcode bestaan er veel verschillende partijen en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Gehaktschijf met appelcompote en Schelvis in Dijon-mosterdsaus. Er zijn bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die het diner opgewarmd brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De Hoge Hof HerveldDe Hogehof 16674 BRHerveld
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
Art CulinairWanraaij 46673 DNAndelst
BuurtzorgSteegakker 186669 CZDodewaard
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Homoet

Verschillende woonzorgcentra in de streek Homoet bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken warme maaltijden als Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree, voor lage prijzen. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het tevens mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Op de URL www.overbetuwe.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Overbetuwe
 • (Net) nummer: 0481 (+31481)
 • Postcode: 6676
 • Populaire wijk: Elst

Maaltijd suggesties

 • Nasi kip saté
 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Stamppot andijvie
 • Pastaschotel
 • Lamsvlees in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan zwaardere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke vormen van hulp mogelijk zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Ontdek ook wat de gemeente Overbetuwe regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.overbetuwe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Homoet voor ouderen en zoek de beste uit. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen kan doorgaans via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,40. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Homoet bestelt u vanaf €7,50. Meestal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U koopt altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2022

Eten aan huis bezorgen in Homoet is een ware uitkomst. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Homoet: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 6676”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en ook vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!