Maaltijdvoorziening Oosterhout

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oosterhout

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oosterhout is geschikt voor alle mensen die mede door leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Overbetuwe is er de keuze uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of provinciale instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van deze oplossingen kan men zeker zijn van vitale recepten zoals Gegrilde vegastukjes in jus, Groentestoverij met amandel-rozijnen, Gekookte aardappelen en Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten. Op deze website treft men de verschillende services en belangrijke inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6678
Kosten (indicatie)v.a. €5,25
Maaltijd ideeWisselmenu Asperge Brabanconne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oosterhout

Een gebalanceerd voedingspatroon is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop bestaan er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder behandelen we de beste regelingen: WMO, WLZ, en ZVW, en mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Overbetuwe.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Overbetuwe. Te gebruiken door ouderen die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden of mensen met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of samen eten. In Oosterhout zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oosterhout vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Oosterhout? In deze streek onderscheiden we meerdere aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten en Spinaziestamppot, omelet. U kunt kiezen uit maaltijdservices met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De Hoge Hof HerveldDe Hogehof 16674 BRHerveld
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
Art CulinairWanraaij 46673 DNAndelst
BuurtzorgSteegakker 186669 CZDodewaard
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Oosterhout

Een deel van de buurthuizen in de streek Oosterhout bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod warme menu’s als Gemengde groenteschotel, met weinig winstmarge. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.overbetuwe.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Overbetuwe
 • (Regio) nummer: 0481 (+31481)
 • Hoofdpostcode: 6678
 • Veel gezochte wijk: Elst

Voorbeeld maaltijden

 • Wild Crunches
 • Groentensoep met gehaktballen
 • Macaroni met kaas
 • Appelcompote
 • Lamsvlees in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Check welke types zorg toepasbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Informeer ook wat de gemeente Overbetuwe te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.overbetuwe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Oosterhout voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie smaken: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €3,80. Verse koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,10. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oosterhout kunt u al aanvragen voor €8,90. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2022

Eten aan huis bezorgen in Oosterhout is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die nog op eigen benen staan geeft dit meer vrijheid en gemak. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Oosterhout: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 6678”. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, zoutarm, gemalen, lactosevrij of misschien vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!