Maaltijdvoorziening Beuningen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beuningen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beuningen biedt uitkomst voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Beuningen kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via zulk soort instellingen beschikt men altijd over gezonde maaltijden als Kip kerrie ananas met risotto en Rundvlees hoy sin met atjar komkommer en bami goreng. Hieronder bekijkt men eet-instellingen en nuttige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6641
Kosten (indicatie)v.a. €5,39
Recept tipKipragout met Parijse wortelen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Beuningen

Een goed eetpatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met genoeg mineralen is dan ook essentieel. Lukt boodschappen doen en in de keuken staan niet langer zelfstandig door ouderdom? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u eens kijken naar bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema zoomen we in op deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en lokale mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Beuningen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Beuningen. Bedoeld voor inwoners die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die 24/7 professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie of bewoners met lichamelijke beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Beuningen staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beuningen vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Beuningen? In de regio bestaat er de keuze uit meerdere maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Sukadelapje in jus, sperziebonen en aardappelpuree en Gebakken krieltjes. U kunt kiezen voor keukens die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
SPAR VeltmaatHollenhof 16659 BBWamel
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Beuningen

Diverse verzorgingstehuizen in de gemeente Beuningen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben de lekkerste menu’s als Hollands pannetje van varkensvlees met rabarbercompote en aardappelpuree, voor enkele euro’s. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bieden ze ook de optie de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.beuningen.nl spot u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: WMO.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Beuningen
 • Netnummer: 024 (+3124)
 • Hoofdpostcode: 6641
 • Veel gezochte wijk: Beuningen

Maaltijd ideën

 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Verse fruitsalade
 • Koninginnesoep met kip
 • Aspergesoep met zalm
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat uw gemeente Beuningen te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.beuningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Beuningen voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in circa 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Koelvers biedt super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,50. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beuningen is verkrijgbaar vanaf €8,30. Dikwijls zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch en online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Beuningen kent vele pluspunten. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrije tijd en structuur. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Beuningen: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 6641, 6642”. Wellicht relevant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente