Maaltijdvoorziening Tjuchem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tjuchem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tjuchem is bedoeld voor alle ouderen die door ouderdom of ernstige beperkingen geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Midden-Groningen zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van deze unieke diensten beschikt men altijd over de lekkerste menu’s zoals Gestoofde prei en/of Pastaschotel. Op deze pagina bekijkt men populaire bezorgers en praktische voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9939
Kosten (indicatie)v.a. €5,67
Maaltijd tipSpinazie schotel met gehaktbal

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Tjuchem

Een bepaald eetpatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd vol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt boodschappen doen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig vanwege ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u aanspraak doen op handige subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina bespreken we deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Midden-Groningen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Midden-Groningen. Relevant voor mensen die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bewoners die 24 uur per dag goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie en hulpbehoevenden met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Tjuchem zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tjuchem vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Tjuchem? In de regio zien we verscheidene tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Kalkoengeschnetzeltes arrabiatasaus, Romanescomix, Volkoren macaroni of Varkensoester, spinazie à la crème, gekookte krieltjes. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die het diner opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Tjuchem

Meerdere buurthuizen in en rondom Tjuchem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden zoals Pangasiusfilet met pangangsaus, gado gado en witte rijst, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het eten bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.midden-groningen.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Braadworst in jus
 • Lekkerbekje met sperziebonen
 • Erwtensoep met rookworst
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Midden-Groningen doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.midden-groningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Tjuchem voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,90. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €6,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tjuchem bestelt u vanaf €7,80. Niet zelden is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Tjuchem kent vele pluspunten. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden levert dit ongebondenheid en voordeel. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen kwiek en energiek blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Tjuchem: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 9939”. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, gemalen, zoutarm of juist vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!