Maaltijdvoorziening De Kwakel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Kwakel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Kwakel is bedoeld voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Uithoorn kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan grote landelijke instanties als Mealhero, of lokale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met behulp van dergelijke services kan elke oudere weer genieten van gezonde recepten zoals Ossestaartsoep en/of Kip kerrie ananas schotel. Hieronder vindt men populaire bezorgers en praktische informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1424
Kosten (indicatie)v.a. €5,24
Maaltijd tipRunderlever in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie maaltijden aan huis in De Kwakel

Een uitgekiend voedingspatroon is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Lukt naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet 100% veilig meer ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u een beroep doen op belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina zoomen we in op een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Uithoorn.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Uithoorn. Relevant voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die continu extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of hulpbehoevenden met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In De Kwakel zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Kwakel vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in De Kwakel? In de buurt van uw postcode onderscheiden we velerlei firma’s en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Heekfilet met hollandaissesaus, aardappelpuree met persillade, wortelen met peterselie en Kalkoen in witlofschotel met kaassaus. U kunt kiezen uit instellingen die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die het eten warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in De Kwakel

Sommige zorgcentra in en rondom De Kwakel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle menu’s als Runderstoofpotje met stamppot hutspot, voor enkele euro’s. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan is het mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op de URL www.uithoorn.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Uithoorn
 • (Regio) nummer: 0297 (+31297)
 • Postcode: 1424
 • Veel gezochte wijk: Dorpscentrum

Voorbeeld maaltijden

 • Stamppot rode kool met hachee
 • Klapstuk met hutspot
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Gegrilde groentenmix in saus
 • Ajam pangang, nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke soorten zorg mogelijk zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Uithoorn aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.uithoorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in De Kwakel voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €3,80. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Kwakel bieden sommige aanbieders aan voor €8,00. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in De Kwakel is zeer populair. Voor inwoners die nog op eigen benen staan levert dit meer vrijheid en comfort. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden De Kwakel: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 1424”. Bezoek de pagina: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en ook koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!