Maaltijdvoorziening Hellouw

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hellouw

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hellouw is zeer populair bij alle bejaarden die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Neerijnen zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels dit soort voorzieningen heeft iedereen toegang tot vitale diners als Macaroni-gehakt schotel en Paëlla. Via onze service treft u organisaties en bruikbare inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Regio-code0418 (+31418)
Postcode4174
Kosten (indicatie)v.a. €5,42
Maaltijd tipKabeljauw in kruidensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hellouw

Een eigen eetpatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met genoeg mineralen staat hierbij centraal. Gaat boodschappen doen en koken niet meer zelf als gevolg van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd zijn er een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij een aantal wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, als ook mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Neerijnen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Neerijnen. Ontwikkeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die continu intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie en senioren met beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Hellouw kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hellouw vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Hellouw? In en rondom uw woonplaats zijn er veel verschillende firma’s en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen of Gebonden kerrie-champignonsoep. U kunt kiezen uit maaltijdservices met expertise op het gebied van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
SPAR van den HeuvelAchterweg 294171 BAHerwijnen
SPAR MaaltijdservicePalmesteynstraat 104158 CVDeil
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Hellouw

Sommige buurthuizen in de gemeente Hellouw bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren lekkere gerechten zoals Macaronischotel bolognese, met weinig winstmarge. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan bieden ze ook de optie het eten op te halen of te laten bezorgen. Via www.neerijnen.nl treft u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Mealhero.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Neerijnen
 • Netnummer: 0418 (+31418)
 • Postcode: 4174
 • Populaire wijk: Haaften

Smaakvolle maaltijden

 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Rundersaucijs in jus
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Gebonden tomatensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het ingrijpendere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die een optie zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Neerijnen aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.neerijnen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Hellouw voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op zo’n 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €5,20. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hellouw is er al vanaf €8,40. Normaal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Hellouw is sterk in opkomst. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in extra tijd en routine. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden niet ondervoed raken. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Hellouw: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 4174”. Mogelijk interessant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. gemalen, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of wellicht veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!