Maaltijdvoorziening Haaften

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haaften

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haaften is aantrekkelijk voor alle bejaarden die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Neerijnen kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Uitgekookt, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van zulke oplossingen kan men zeker zijn van heerlijke recepten als Omeletstukjes in pangangsaus, sajoer lodeh en bami goreng en/of Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen. Via onze service vergelijkt u maaltijddiensten en essentiële informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Regio-code0418 (+31418)
Postcode4175
Kosten (indicatie)v.a. €5,43
Maaltijd ideeZalmfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Haaften

Een juist eetpatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met voldoende voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet meer zelf als gevolg van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? Er zijn diverse wetten en regelingen (subsidie). Hieronder verwerken we deze vormen van zorg: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Neerijnen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Neerijnen. Uniek voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die de hele dag professionele zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen of ouderen met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met naar de supermarkt gaan of samen eten. In Haaften kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haaften vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Haaften? In deze streek bestaan er talloze keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Zalmfilet, dillesaus, Parijse worteltjes, aardappelpuree en Kalkoen met paddenstoelenroomsaus, boterbonen en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich vooral richten op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
SPAR van den HeuvelAchterweg 294171 BAHerwijnen
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Haaften

Een aantal buurthuizen in de streek Haaften bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken vitale gerechten zoals Hamburger, currysaus, baby wortelen, krieltjes, voor lage prijzen. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe bieden ze ook de optie de gerechten te laten bezorgen. Via www.neerijnen.nl leest u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Neerijnen
 • Netnummer: 0418 (+31418)
 • Postcodegebied: 4175
 • Veel gezochte wijk: Haaften

Maaltijd ideën

 • Rode kool met gehakt schotel
 • Varkenslapjes in jus
 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Gebonden tomatensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke zorgvormen een optie zijn. Zoek naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Neerijnen faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.neerijnen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Haaften voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer circa 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haaften is er al vanaf €9,00. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online & met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Haaften is sterk in opkomst. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer tijd en voordeel. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Haaften: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 4175”. Wellicht relevant: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, gemalen of juist vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!