Maaltijdvoorziening Est

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Est

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Est is geschikt voor alle senioren die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Neerijnen kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Uitgekookt, of kleinschalige instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. zulk soort organisaties heeft men de beschikking over verantwoorde recepten zoals Bami kip saté en Vier-groentenstamppot. Via onze service doorzoekt u eetpunten en essentiële info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Regio-code0418 (+31418)
Postcode4185
Kosten (indicatie)v.a. €5,47
Voorbeeld maaltijdZalm in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Est

Een eigen voedingsvoorschrift is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden moet dan ook het streven zijn. Kan naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig omwille van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op diverse maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema benaderen we deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Neerijnen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Neerijnen. Te gebruiken door inwoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die 24/7 speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en hulpbehoevenden met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Est zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Est vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Est? In deze streek kunt u kiezen uit meerdere organisaties en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Varkensgeschnetzeltes in specerijenjus, Koolrabi met kruiden, Aardappelschotel met spek en ui of Spinazie à la crème met champignons. Er zijn maaltijdservices die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Onderstaand treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Est

Verscheidene buurthuizen in de omgeving van Est bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren de lekkerste menu’s als Hachee met rodekool en witte rijst, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op de website www.neerijnen.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: WMO.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Neerijnen
 • (Net) nummer: 0418 (+31418)
 • Hoofdpostcode: 4185
 • Wijk: Haaften

Voorbeeld maaltijden

 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Kip in zoetzure saus
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Geglaceerde wortel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Check ook wat uw gemeente Neerijnen faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.neerijnen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Est voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van zo’n 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,90. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Est is verkrijgbaar vanaf €8,90. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Est is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen biedt dit meer tijd en structuur. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Est: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 4185”. Lees verder over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. zoutarm, gemalen, natriumarm, lactosevrij en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!