Maaltijdvoorziening Heerde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heerde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heerde biedt uitkomst voor alle senioren die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. In de gemeente Heerde zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Apetito, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door zulk soort services kan iedereen rekenen op lekkere diners zoals Speklapje met jus, sperziebonen en aardappelpuree of Kalkoen in pomodorisaus, sperziebonen en gekookte aardappelen. Onderstaand treft men eetpunten en waardevolle gegevens betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Regio-code0578 (+31578)
Postcode8181
Kosten (indicatie)v.a. €5,55
Geschikte maaltijdZalm in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Heerde

Een uitgekiend eetpatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet zelfstandig ten gevolge van gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij diverse subsidievormen en zorgwetten. Hieronder behandelen we een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Heerde.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Heerde. Uniek voor mensen die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die de hele dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren of senioren met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Heerde kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heerde vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Heerde? In deze gemeente zien we meerdere aanbieders en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Spitskoolschotel met aardappelpuree of Hachee met rode kool en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor keukens die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Brinkhoven – BrinkerhoekBrinkhoven 18181 DBHeerde
Oude KeukenZwartekolk 108191 TKWapenveld
FeesthapjeBonenburgerlaan 288181 HGHeerde
BuurtzorgMolenstraat 158171 CEVaassen
Keurslager KroonDorpsstraat 798171 BNVaassen
Tafeltje Dekje VHDVosbergerweg 298181 JKHeerde
Het FruithuisDorpsstraat 238181 HLHeerde
Maaltijdservice Gewoon LekkerSprengenweg 328181 NNHeerde
Slagerij NooteboomZuppeldseweg 88181 NHHeerde
Keurslager uit de BoschDorpsstraat 208181 HRHeerde
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Heerde

Verscheidene zorghuizen in de omgeving van Heerde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants faciliteren smaakvolle maaltijden zoals Hachee met rodekool en witte rijst, met weinig winstmarge. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de menu’s te laten bezorgen. Op www.heerde.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Uitgekookt.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heerde
 • (Net) nummer: 0578 (+31578)
 • Centrale postcode: 8181
 • Veel gezochte wijk: Heerde

Smaakvolle maaltijden

 • Rundvlees in tijmsaus
 • Gebakken krieltjes
 • Chili con carne
 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Chinese wokschotel

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het permanente zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke types zorg geschikt zijn. Bekijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Heerde faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Check de maaltijdservices in Heerde voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op circa 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is handig op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,60. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heerde is er al vanaf €8,00. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Heerde is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken levert dit extra tijd en regelmaat. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Heerde: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 8180, 8181”. Bekijk ook info over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij of misschien eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente