Maaltijdvoorziening Epe

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Epe

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Epe is bedoeld voor alle bewoners die door ouderdom of een belemmering niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Epe zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk opererende diensten als Eten Met Gemak, of provinciale instanties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels soortgelijke faciliteiten kan elke oudere weer genieten van ambachtelijke gerechten als Schelvis in Dijon-mosterdsaus en Draadjesvlees in rode wijnsaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over eet-instellingen en waardevolle kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Regio-code0578 (+31578)
Postcode8161
Kosten (indicatie)v.a. €5,5
Maaltijd tipSchelvis in Dijon-mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Epe

Een uitgekiend voedingspatroon is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een gezond diner vol groenten is daarom ook de basis. Wil een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn een aantal wetten en regelingen (subsidie). Hieronder bespreken we de belangrijkste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Epe.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Epe. Speciaal voor bejaarden die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op ouderen die de hele dag goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende bejaarden en bejaarden met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Epe zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Epe vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Epe? In de regio onderscheiden we verscheidene tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Speklapjes met jus, rode bieten met zilveruitjes en aardappelpuree en Pastaschotel: kip met broccoli. Er zijn keukens die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het diner al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
FeesthapjeBonenburgerlaan 288181 HGHeerde
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
Keurslager KroonDorpsstraat 798171 BNVaassen
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
Brinkhoven – BrinkerhoekBrinkhoven 18181 DBHeerde
BuurtzorgMolenstraat 158171 CEVaassen
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Epe

Een deel van de woonzorgcentra in de omgeving van Epe bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden zoals Gele rijst, voor de kleine portemonnee. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.epe.nl vindt u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Epe
 • (Net) nummer: 0578 (+31578)
 • Centrale postcode: 8161
 • Veel gezochte wijk: Epe

Geschikte maaltijden

 • Pompoensoep met vermicelli
 • Gepaneerde kipstukjes
 • Gestoofde wortel
 • Stamppot Andijvie met spekjes
 • Stamppot Hutspot met worst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke types zorg een optie zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Epe te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.epe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Epe voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,40. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,20. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Epe kunt u al aanvragen voor €8,20. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Epe heeft veel voordelen. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer vrijheid en routine. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen niet ondervoed raken. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Epe: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 8160, 8161, 8162, 8461”. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm of veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente