Maaltijdvoorziening Wapenveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wapenveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wapenveld biedt uitkomst voor alle mensen die door ouderdom of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Heerde zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van deze unieke mogelijkheden kan men zeker zijn van smaakvolle gerechten zoals Kipfilet mosterdsaus en/of Twentse gehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel. Op deze pagina doorzoekt men aanbieders en essentiële details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Regio-code038 (+3138)
Postcode8190
Kosten (indicatie)v.a. €6,7
Lekkere maaltijdWitlofschotel met ham en kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Wapenveld

Een bepaald voedingspatroon is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd bomvol mineralen draagt hier zeker aan bij. Kan het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig omwille van fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor bestaan er interessante subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Hierna gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Heerde.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Heerde. In het leven geroepen voor mensen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die permanent extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie of senioren met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Dikwijls kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Wapenveld kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wapenveld vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Wapenveld? In de buurt van uw postcode vinden we allerlei aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Foe yong hai en Bami, quorn, satésaus. Wij onderscheiden aanbieders die gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die de menu’s warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Brinkhoven – BrinkerhoekBrinkhoven 18181 DBHeerde
Oude KeukenZwartekolk 108191 TKWapenveld
FeesthapjeBonenburgerlaan 288181 HGHeerde
BuurtzorgMolenstraat 158171 CEVaassen
Keurslager KroonDorpsstraat 798171 BNVaassen
Tafeltje Dekje VHDVosbergerweg 298181 JKHeerde
Het FruithuisDorpsstraat 238181 HLHeerde
Maaltijdservice Gewoon LekkerSprengenweg 328181 NNHeerde
Slagerij NooteboomZuppeldseweg 88181 NHHeerde
Keurslager uit de BoschDorpsstraat 208181 HRHeerde
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Wapenveld

Verscheidene zorgcentra in de buurt van Wapenveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Plaatselijke wijkrestaurants bieden gezonde gerechten zoals Groenteburger, prei, aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om de maaltijden thuis af te leveren. Via www.heerde.nl vindt u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Vers aan Tafel.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heerde
 • (Net) nummer: 038 (+3138)
 • Postcodegebied: 8190
 • Wijk: Heerde

Maaltijd ideën

 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Witte rijst
 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree
 • Rode bieten met een speklap en jus

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het zwaardere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke soorten zorg te kiezen zijn. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Heerde doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Wapenveld voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op circa 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,00. Koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wapenveld is er al voor €8,00. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest wekelijks zelf de gerechten (online, telefonisch of met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Wapenveld kent vele pluspunten. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer zelfstandigheid en comfort. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Wapenveld: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 8181, 8190, 8191”. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, gemalen en ook veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!