Maaltijdvoorziening Raalte

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Raalte

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Raalte is men name interessant voor alle bejaarden die vanwege leeftijd of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Raalte is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Maaltijdservice.nl, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. zulke organisaties zit er niemand zonder verse diners als Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng en Rundergehaktbal met jus, gemengde groenten en witte rijst. Op deze website doorzoekt u organisaties en handige info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Regio-code0572 (+31572)
Postcode8101
Kosten (indicatie)v.a. €5,6
Voorbeeld maaltijdVerse komkommersalade

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Raalte

Een juist maaltijdplan is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Wil het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ten gevolge van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hieronder vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en lokale mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Raalte.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Raalte. Ontwikkeld voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die permanent professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of bewoners met fysieke ongemakken. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Raalte zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Raalte vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Raalte? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit meerdere maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Hamburger, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen en Wisselmenu Asperge Brabanconne. U kunt kiezen voor keukens die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZGR Angeli CustodesBurgemeester Kerssemakersstraat 468101 APRaalte
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
ZGR BuurtcentrumSwaenenwoerd 1a8102 BERaalte
De HullenStationsweg 208096 AXOldebroek
Stichting Welzijn Ouderen OldebroekMariënrade 38091 XSWezep
Maalitjdservice SallandBoeierstraat 10b8102 HSRaalte
BuurtzorgSchoolstraat 16D8102 EMRaalte
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
Keurslagerij AlbersMolenhof 138102 EXRaalte
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Raalte

Verscheidene buurthuizen rondom Raalte bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren gezonde menu’s zoals Rundvlees met satésaus, Tjaptjoy en witte rijst, met weinig winstmarge. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Via www.raalte.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Proefpakket.

Gegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Raalte
 • Regionummer: 0572 (+31572)
 • Postcodegebied: 8101
 • Populaire wijk: Raalte-Kern

Smaakvolle maaltijden

 • Spekpannenkoek
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Tagliatelleschotel met kip
 • Gestoofde peertjes
 • Champignonsoep met rundvlees

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg geschikt zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Raalte regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.raalte.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Raalte voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,40. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Raalte koopt u voor circa €7,00. Doorgaans is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Raalte is ontzettend handig. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden geeft dat meer vrijheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Raalte: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 8100, 8101, 8102, 8103”. Ga door naar: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm of wellicht eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente