Maaltijdvoorziening Vorchten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vorchten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vorchten wordt veel gebruikt door alle mensen die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Heerde kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via dit soort bedrijven heeft men de beschikking over ambachtelijke recepten zoals Gestoofde prei of Kruudmoes met gortepap. Onderstaand bekijkt u populaire bezorgers en essentiële kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Regio-code0578 (+31578)
Postcode8193
Kosten (indicatie)v.a. €6,71
Recept tipTagliatelle, kip, paddestoelen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Vorchten

Een bepaald eetpatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept bomvol mineralen is dan ook essentieel. Lukt het boodschappen inkopen en koken niet eigenhandig ten gevolge van fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie onderscheiden we een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er diverse (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Heerde.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Heerde. Speciaal voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die doorlopend professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden of inwoners met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Vaak kan een vriend of kennis helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Vorchten kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vorchten vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Vorchten? In deze streek bestaat er de keuze uit flink wat bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Kalkoen in witlofschotel met kaassaus en Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die de gerechten warm bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Oude KeukenZwartekolk 108191 TKWapenveld
Restaurant HanzeborgKoningsbergenstraat 201A8232 DCLelystad
Catering De Groene VeldenGroene Velden 1018211 BBLelystad
Maaltijdservice Gewoon LekkerSprengenweg 328181 NNHeerde
Slagerij NooteboomZuppeldseweg 88181 NHHeerde
Coloriet – LaarhofWold 12-018225 CBLelystad
Woonzorg FlevolandMeentweg 128224 BPLelystad
BuurtzorgDe Schans 19 98231 KMLelystad
Samenthuismaaltijd ServiceReigerstraat 9823 EAArnhem
Restaurant De UitertonMarktstraat 18224 MALelystad
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Vorchten

Een deel van de zorginstellingen in de gemeente Vorchten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren uitstekende gerechten zoals Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.heerde.nl spot u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heerde
 • Netnummer: 0578 (+31578)
 • Postcodegebied: 8193
 • Lokale wijk: Heerde

Potentiële maaltijden

 • Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen
 • Macaronischotel bolognese
 • Groentesoep
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Rode bieten met een speklap en jus

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke types zorg mogelijk zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Heerde faciliteert omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Check de maaltijdservices in Vorchten voor ouderen en maak een keuze. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, altijd door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €5,50. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vorchten bieden sommige aanbieders aan voor €8,10. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Vorchten is ontzettend handig. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en autonomie. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Vorchten: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 8193”. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij of misschien vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!