Maaltijdvoorziening Elburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Elburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Elburg wordt veel gebruikt door alle senioren die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Elburg is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere grote landelijke instanties als Uitgekookt, of kleinschalige instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via deze leveranciers heeft iedereen toegang tot complete menu’s zoals Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi en Kalkoenmedaillons met kerriesaus, Mexicomix, Gekookte aardappelen. Op deze website leest men meer over populaire bezorgers en nuttige gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Regio-code0525 (+31525)
Postcode8081
Kosten (indicatie)v.a. €5,49
Maaltijd ideeLekkerbekje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Elburg

Een uitgekiend voedingspatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Kan naar de supermarkt gaan en koken niet zelfstandig vanwege problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met diverse wetten en regelingen (subsidie). Hieronder bespreken we de belangrijkste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Elburg.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Elburg. Bedoeld voor bejaarden die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die de hele dag door extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie en inwoners met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Elburg kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Elburg vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Elburg? In deze gemeente zijn er meerdere maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten of Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De VoordVeldbloemenlaan 258081 DLElburg
De HullenStationsweg 208096 AXOldebroek
Van Asselt Maaltijden & CateringIndustriestraat 98081 HHElburg
Zorgverlening Het BakenPostbus 108080 AAElburg
SeewendeHet Groene Portaal 18071 TPNunspeet
SPAR van PuttenOude Hogeweg 2A8085 PADoornspijk
WZU Veluwe – Jeanne d’ArcHertog Willemweg 38084 VPt Harde
Stichting Welzijn Ouderen OldebroekMariënrade 38091 XSWezep
Keurslager BosZuiderzeestraatweg 5608091 CVWezep
Restaurant Hart van ThornspicThornspic 118085 BWDoornspijk
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Elburg

Meerdere zorginstellingen in de omgeving Elburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta, voor enkele euro’s. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de menu’s te laten bezorgen. Op de website www.elburg.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Tafeltje dekje.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Elburg
 • Regionummer: 0525 (+31525)
 • Postcodegebied: 8081
 • Wijk: Elburg

Voorbeeld maaltijden

 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Parijse worteltjes
 • Alaska-koolvis
 • Nasi goreng, quorn, satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke vormen van hulp te kiezen zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Elburg faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.elburg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Elburg voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

U heeft eigenlijk drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,70. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Elburg kunt u al aanvragen voor €7,70. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Elburg is sterk in opkomst. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en gemak. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, goede bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Elburg: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 8080, 8081, 8082”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente