Maaltijdvoorziening Veessen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Veessen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Veessen is ideaal voor alle inwoners die mede door ouderdom of een belemmering niet zelf kunnen koken. In de gemeente Heerde kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals Maaltijdservice.nl, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van dit soort leveranciers heeft iedereen toegang tot heerlijke gerechten als Gestoofde vis met bieslooksaus, ratatouille en witte rijst en Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree. Hieronder vergelijkt u maaltijdservices en praktische inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Regio-code0578 (+31578)
Postcode8194
Kosten (indicatie)v.a. €6,72
Lekkere maaltijdChili con carne, gehakt, rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Veessen

Een gebalanceerd voedingspatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht met voldoende vitaminen is dan ook essentieel. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op speciale maaltijdsubsidies en wetten. Hierna bespreken we deze zorgwetten; ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Heerde.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Heerde. Te gebruiken door mensen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die continu extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie of ouderen met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige gevallen kan familie helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Veessen staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Veessen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Veessen? In uw omgeving bestaan er meerdere keukens en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree en Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes. U kunt kiezen voor organisaties die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hierna tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Oude KeukenZwartekolk 108191 TKWapenveld
Restaurant HanzeborgKoningsbergenstraat 201A8232 DCLelystad
Catering De Groene VeldenGroene Velden 1018211 BBLelystad
Maaltijdservice Gewoon LekkerSprengenweg 328181 NNHeerde
Slagerij NooteboomZuppeldseweg 88181 NHHeerde
Coloriet – LaarhofWold 12-018225 CBLelystad
Woonzorg FlevolandMeentweg 128224 BPLelystad
BuurtzorgDe Schans 19 98231 KMLelystad
Samenthuismaaltijd ServiceReigerstraat 9823 EAArnhem
Restaurant De UitertonMarktstraat 18224 MALelystad
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Veessen

Een deel van de zorghuizen in de gemeente Veessen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants faciliteren vitale menu’s als Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het mogelijk om het eten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.heerde.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Subsidie.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heerde
 • (Net) nummer: 0578 (+31578)
 • Postcode: 8194
 • Populaire wijk: Heerde

Potentiële maaltijden

 • Gehakt, bloemkool, aardappelpuree
 • Ajam pangang, bami goreng
 • Wokgroenten
 • Wisselmenu Aspergesoep met zalm
 • Rode bieten met een speklap en jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over permanente zorg als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Heerde verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Veessen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,40. Koelverse/dagverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Veessen vindt u al vanaf €7,30. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Veessen is ontzettend handig. Voor senioren die zichzelf kunnen redden biedt dit meer tijd en regelmaat. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Veessen: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 8194”. Bezoek de pagina: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm of misschien veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!