Maaltijdvoorziening Olst-Wijhe

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Olst-Wijhe

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Olst-Wijhe is geschikt voor alle senioren die vanwege leeftijd of door iets anders niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Olst-Wijhe zien we veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van soortgelijke voorzieningen is iedereen verzekerd van gezonde diners zoals Gekruide krieltjes en Zalmfilet in roomsaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men maaltijdservices en nuttige inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Regio-code0570 (+31570)
Postcode8131
Kosten (indicatie)v.a. €5,58
Smaakvolle maaltijdKipragout champignons

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Olst-Wijhe

Een speciaal voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met genoeg mineralen mag men niet overslaan. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf omwille van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder verwerken we de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en eigen mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Olst-Wijhe.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Olst-Wijhe. Bedoeld voor ouderen die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die 24/7 zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of bewoners met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Olst-Wijhe staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Olst-Wijhe vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Olst-Wijhe? In de buurt van uw postcode onderscheiden we diverse services en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Alaska-koolvis of Varkensoester, spinazie à la crème, gekookte krieltjes. U kunt kiezen uit leveranciers met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die het eten opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Olst-Wijhe

Een deel van de zorginstellingen in de buurt van Olst-Wijhe bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde maaltijden als Gepaneerde kipstukjes, tegen lage kosten. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Middels www.olst-wijhe.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Feiten

Maaltijd suggesties

 • Varkenshaasje in pepersaus
 • Viscurry. Sajour boontjes. Couscous
 • Spareribs, gebakken wedges, broccoli
 • Spareribs, gebakken wedges, broccoli
 • Lasagna bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Olst-Wijhe regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.olst-wijhe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Olst-Wijhe voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op ongeveer 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Koelvers biedt maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,40. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Olst-Wijhe vindt u al vanaf €8,60. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Olst-Wijhe is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer zelfstandigheid en routine. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Olst-Wijhe: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 8121, 8130, 8131”. Lees verder over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm of wellicht vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente