Maaltijdvoorziening Hornhuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hornhuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hornhuizen is in het leven geroepen voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of door iets anders niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente De Marne kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij deze voorzieningen kan iedereen weer genieten van smaakvolle menu’s zoals Rundergehaktbal met jus en hutspot en Hollandse hachee. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men de verschillende services en bruikbare info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9978
Kosten (indicatie)v.a. €5,97
Lekkere maaltijdGepaneerde varkensschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hornhuizen

Een gebalanceerd eetpatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd vol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Wil boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema behandelen we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), als ook mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente De Marne.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente De Marne. Bedoeld voor bewoners die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die 24/7 goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen of bejaarden met een lichamelijke handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Soms kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Hornhuizen kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hornhuizen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Hornhuizen? In uw omgeving bestaan er vele partijen en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Zalmfilet in saus en Zweedse gehaktballetjes met tuinbonen en rösti rondjes. Er zijn keukens die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die het diner opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Hornhuizen

Diverse buurthuizen in de streek Hornhuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden warme gerechten zoals Kalfsgehaktbal met vleesjus, gebakken aardappelen, stoofpeertjes, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bieden ze ook de optie het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.demarne.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: De Marne
 • (Regio) nummer: 0595 (+31595)
 • Centrale postcode: 9978
 • Lokale wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Braadworst in barbecuesaus
 • Gepofte aardappels
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Ajam pangang, nasi goreng
 • Zalmfilet in zoete mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke vormen van hulp te kiezen zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente De Marne aanbiedt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.demarne.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Hornhuizen voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,20. Koelverse gerechten koopt u voor circa €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hornhuizen is verkrijgbaar vanaf €8,50. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bestelt altijd de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Hornhuizen heeft veel voordelen. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer vrije tijd en voordeel. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze complete maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Hornhuizen: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 9978”. Klik verder naar Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!