Maaltijdvoorziening Wijdenes

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wijdenes

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wijdenes is aantrekkelijk voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Drechterland kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van dit soort mogelijkheden heeft iedereen toegang tot voedzame recepten zoals Varkenssaucijsjes in uienjus, Groentemix, Gekookte aardappelen of Kalkoenbiefstukjes met jus, appel-mango compote en gekookte aardappelen. Hieronder doorzoekt u eet-bedrijven en nuttige inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Regio-code0229 (+31229)
Postcode1608
Kosten (indicatie)v.a. €5,7
Maaltijd tipMacaronischotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Wijdenes

Een bepaald voedingsvoorschrift is nodig voor de gezondheid. Een voedzaam recept vol vitaminen is daarom ook de basis. Lukt boodschappen kopen en in de keuken staan niet 100% veilig meer gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden een aantal wetten en regelingen (subsidie). Hierna benaderen we deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en eigen mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Drechterland.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Drechterland. Bedoeld voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen of bejaarden met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Wijdenes zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wijdenes vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Wijdenes? In deze plaats vinden we vele keukens en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème of Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en keukens die het diner opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Omringrestaurant BovenkarspelGezinspaviljoen 11611 BJBovenkarspel
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Slagerij de HaanDe Middend 701611 KTBovenkarspel
Stichting Tafeltje Dekje Stede BroecBrilliant Starstraat 21611 DSBovenkarspel
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
SPAR SchramaBoerhaaveplein 71611 EPBovenkarspel
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Wijdenes

Meerdere zorgcentra in de buurt van Wijdenes bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken lekkere gerechten zoals Rundersaucijs met jus, bruine bonen met spek en aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het eten te laten bezorgen. Op de website www.drechterland.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Feiten

Geschikte maaltijden

 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Kerriesoep
 • Spinazie schotel met gehaktbal
 • Asperge beenham schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke types zorg tot de opties behoren. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Drechterland kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.drechterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Wijdenes voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,50. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €5,90. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wijdenes is beschikbaar vanaf €7,50. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Wijdenes is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer vrijheid en gemak. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Wijdenes: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 1608”. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!