Maaltijdvoorziening Venhuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Venhuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Venhuizen biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die door ouderdom of een belemmering niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Drechterland zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via deze unieke leveranciers heeft men de beschikking over verse recepten als Slavink in jus met stamppot snijbonen en Gehaktbal met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over beschikbare bedrijven en handige info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Regio-code0228 (+31228)
Postcode1606
Kosten (indicatie)v.a. €5,68
Maaltijd tipKip tandoori

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Venhuizen

Een bepaald eetpatroon is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met genoeg voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Wil het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf gezien uw complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u eens kijken naar verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden meerdere wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema verwerken we deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Drechterland.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Drechterland. Te gebruiken door bejaarden die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die permanent goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen en mensen met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Venhuizen zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Venhuizen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Venhuizen? In deze plaats bestaan er talloze bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Pannenkoekenschotel of Pastaschotel met spinazie. U kunt kiezen voor services die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Omringrestaurant BovenkarspelGezinspaviljoen 11611 BJBovenkarspel
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Slagerij de HaanDe Middend 701611 KTBovenkarspel
Stichting Tafeltje Dekje Stede BroecBrilliant Starstraat 21611 DSBovenkarspel
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
SPAR SchramaBoerhaaveplein 71611 EPBovenkarspel
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Venhuizen

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Venhuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde gerechten zoals Kibbeling met kruidendip, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om de gerechten bij u thuis te brengen. Op de website www.drechterland.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Rookworst met stamppot zuurkool
 • Varkensprocureur in jus
 • Erwtensoep
 • Roerei met spinazie à la crème
 • Asperge beenham schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Drechterland doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.drechterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Venhuizen voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht circa 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,20. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Venhuizen kunt u al aanvragen voor €9,00. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Venhuizen is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer tijd en routine. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen niet ondervoed raken. Vooral deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Venhuizen: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 1606”. Lees verder over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of juist veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!