Maaltijdvoorziening Drechterland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Drechterland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Drechterland is geschikt voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Drechterland kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met dit soort services heeft iedereen toegang tot verse maaltijden zoals Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie en/of Zalm in roomsaus. Op dit portaal vergelijkt u populaire bezorgers en belangrijke gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Regio-code0229 (+31229)
Postcode1616
Kosten (indicatie)v.a. €5,1
Recept tipNasi babi pangang

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Drechterland

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden moet dan ook het streven zijn. Lukt boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet meer zelf door problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? We onderscheiden verschillende wetten en regelingen (subsidie). Hierna vertellen we wat meer over de populairste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Drechterland.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Drechterland. Uniek voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die de hele dag speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie en senioren met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met boodschappen doen of samen eten. In Drechterland staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Drechterland vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Drechterland? In de buurt van uw postcode bestaan er velerlei aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, gebakken aardappelen, wortelen met doperwten en Kip in zoetzure saus. U kunt kiezen uit bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Wilgaerden – Oôs StekkieRaadhuisplein 921616 AXHoogkarspel
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
BuurtzorgAstronautenweg 10A1622 DAHoorn
Omringrestaurant AndijkSorghvlietlaan 501619 XCAndijk
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Wilgaerden – WesterhavenAchterom 11621 KPHoorn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Drechterland

Verschillende woonzorgcentra in de streek Drechterland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants bieden verse menu’s als Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, sperziebonen, voor enkele euro’s. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms is het tevens mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.drechterland.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: WMO.

Belangrijke info

Geschikte maaltijden

 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Rundvlees, rode kool, aardappelpuree
 • Kipfilet in piri piri saus
 • Ajam pangang, bami goreng
 • Verse waldorfsalade

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Drechterland aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.drechterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Drechterland voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer zo’n 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie alternatieven: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,30. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Drechterland is er al voor €7,30. In de regel is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch en online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Drechterland is een ware uitkomst. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer zelfstandigheid en comfort. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Drechterland: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 1697”. Bekijk ook info over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente