Maaltijdvoorziening Hem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hem is men name interessant voor alle bewoners die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Drechterland onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels soortgelijke services heeft men de beschikking over gezonde gerechten zoals Kipschnitzel met boontjes en satesaus of Champignonfricassee met spinazie à la crème en aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over aanbieders en belangrijke voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Regio-code0228 (+31228)
Postcode1607
Kosten (indicatie)v.a. €5,69
Lekkere maaltijdNasi goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hem

Een goed voedingspatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten staat hierbij centraal. Gaat het doen van boodschappen en in de keuken staan niet 100% veilig meer omwille van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf verwerken we de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Drechterland.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Drechterland. Uniek voor bejaarden die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die de hele dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie en hulpbehoevenden met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Soms kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Hem kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hem vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Hem? In en rondom uw woonplaats zijn er relatief veel keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Vegetarische balletjes in kerriesaus met sperziebonen en gekookte aardappelen en Koolvis Hollandaisesaus, worteltjes en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Omringrestaurant BovenkarspelGezinspaviljoen 11611 BJBovenkarspel
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Slagerij de HaanDe Middend 701611 KTBovenkarspel
Stichting Tafeltje Dekje Stede BroecBrilliant Starstraat 21611 DSBovenkarspel
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
SPAR SchramaBoerhaaveplein 71611 EPBovenkarspel
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Hem

Verschillende zorghuizen in de omgeving Hem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants verstrekken lekkere maaltijden als Hamburger, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.drechterland.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Belangrijke info

Smaakvolle maaltijden

 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Ertwensoep met rookworst
 • Linzensoep
 • Varkensvlees met appel in saus
 • Asperge beenham schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke vormen van hulp mogelijk zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Drechterland aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.drechterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Hem voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,40. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hem kunt u al aanvragen voor €8,40. Meestal is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch of online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Hem is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit extra tijd en structuur. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen fit en vitaal blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Hem: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 1607”. Lees verder over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij en ook veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!