Maaltijdvoorziening Jisp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Jisp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Jisp is men name interessant voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Wormerland onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke instellingen als De Dievpriesman, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van soortgelijke instellingen kan iedereen weer genieten van uitstekende recepten zoals Boerengehaktschotel en/of Gehaktballen in uienjus. Via onze service bekijkt u eetpunten en nuttige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Regio-code075 (+3175)
Postcode1546
Kosten (indicatie)v.a. €5,64
Geschikte maaltijdBruine bonensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Jisp

Een bepaald voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig als gevolg van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan onderscheiden we bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Wormerland.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Wormerland. Relevant voor bewoners die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die permanent goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie of bewoners met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Gelukkigkan een vriend of kennis ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Jisp zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Jisp vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Jisp? In deze plaats kunt u kiezen uit talloze partijen en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Gehakt in jus en Kippenbout à la bonne femme. Er zijn bedrijven die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die de menu’s opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Jisp

Een deel van de bejaardentehuizen in en rondom Jisp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Dergelijke wijkrestaurants hebben voedzame maaltijden als Gehakt, prei, aardappelpuree, tegen lage kosten. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op www.wormerland.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Thuiszorg.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Kip, worteltjes, aardappelpuree
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Kiptajine
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Appelpannenkoek

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het zwaardere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke soorten zorg mogelijk zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Wormerland faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.wormerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Jisp voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,70. Koelverse gerechten zijn verkrijgbaar vanaf €6,30. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Jisp is er al voor €7,40. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bestelt steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Jisp is sterk in opkomst. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit extra tijd en structuur. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden fit en vitaal blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Jisp: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 1546”. Mogelijk interessant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij of wellicht veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!