Maaltijdvoorziening Koggenland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Koggenland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Koggenland is zeer populair bij alle ouderen die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Koggenland zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met deze faciliteiten kan iedereen rekenen op vitale diners als Gebakken heek in botersaus, Gesmoorde prei, Gekookte aardappelen en Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree. Op deze pagina treft u leveranciers en praktische voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Regio-code0229 (+31229)
Postcode1648
Kosten (indicatie)v.a. €5,25
Recept tipSpagheti carbonara

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Koggenland

Een eigen voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten is dan ook essentieel. Lukt een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig als gevolg van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? We onderscheiden speciale maaltijdsubsidies en wetten. Daarom behandelen we een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Eventueel kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Koggenland.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Koggenland. In het leven geroepen voor senioren die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die doorlopend zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of ouderen met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Gelukkigkunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Koggenland staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Koggenland vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Koggenland? In en rondom uw woonplaats bestaan er allerlei organisaties en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Jonge kabeljauw in roomsaus en Kalkoenfilet in jus, spinazie a la crème en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bedrijven die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die de gerechten warm aanleveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Omringrestaurant BerkhoutSlagterslaan 21647 CABerkhout
SPAR BrouwerKorteling 101679 VHMidwoud
SPAR van SantenBurgemeester P. Kromplein 7A1657 AHAbbekerk
Wilgaerden – De InloopBavohof 11645 VPUrsem
SPAR TijmsAmmerdorfferstraat 31645 SHUrsem
Omring – Sint MartinusRidderstraat 11671 CSMedemblik
SPAR van ZeijlNieuwstraat 49-511671 BBMedemblik
Omringrestaurant OpperdoesBurgemeester Pierhagenlaan 21674 PBOpperdoes
SPAR van der WerkNoorderpad 591674 NTOpperdoes
Keurslager BlokdijkNieuwstraat 681671 BGMedemblik
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Koggenland

Verscheidene zorghuizen in de omgeving van Koggenland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende gerechten zoals Vis in fantasiesaus, rode bietjes, aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.koggenland.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Apetito.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Regio) nummer: 0229 (+31229)
 • Hoofdpostcode: 1648
 • Lokale wijk: Westerkoggenland

Lekkere maaltijden

 • Alaska-koolvis in mosterdsaus
 • Spinazie a la creme
 • Kipragout met Parijse wortelen
 • Rabarbercompote
 • Rode bieten met een speklap en jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Koggenland faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.koggenland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Koggenland voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op circa 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,40. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al voor €7,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Koggenland koopt u voor circa €9,00. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Koggenland heeft veel voordelen. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden faciliteert dit extra tijd en routine. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Koggenland: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 1652”. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen en ook eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente