Maaltijdvoorziening Medemblik

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Medemblik

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Medemblik is in het leven geroepen voor alle bewoners die mede door ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Medemblik kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van dit soort services heeft men de beschikking over de lekkerste maaltijden zoals Vis in fantasiesaus, rode bietjes, aardappelpuree en Chili sin carne. Onderstaand leest u meer over beschikbare bedrijven en praktische voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Regio-code0227 (+31227)
Postcode1687
Kosten (indicatie)v.a. €5,28
Smaakvolle maaltijdKip korma, rijstmix

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Medemblik

Een juist maaltijdplan is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond recept met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Kan een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet zelfstandig wegens leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van interessante maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met verscheidene subsidievormen en zorgwetten. Hieronder behandelen we de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Medemblik.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Medemblik. Te gebruiken door senioren die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die 24/7 intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkan een partner ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Medemblik zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Medemblik vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Medemblik? In de regio kunt u kiezen uit meerdere aanbieders en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng en Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes. U kunt kiezen voor aanbieders die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bezorgdiensten die het eten warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij KokKerkstraat 251687 ALWognum
Pieter Raat – DPRSGerard Douplantsoen 721701 JTHeerhugowaard
Eethuys SweelinkhofSweelinckhof 11687 BVWognum
Open Tafel MidwoudKorteling 51679 VHMidwoud
SPAR BrouwerKorteling 101679 VHMidwoud
Omringrestaurant WervershoofDe Gouw 21693 DCWervershoof
Wilgaerden – De PerelaarSint Martinusstraat 131689 GNZwaag
Keurslager de RuijterRaadhuisstraat 201701 EKHeerhugowaard
Slagerij SmalWesterblokker 1131695 ACBlokker
Keurslager BlaauboerKorenbloem 821689 RZZwaag
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Medemblik

Een deel van de woonzorgcentra in de omgeving Medemblik bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants bieden heerlijke maaltijden zoals Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen, voor lage prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms is het mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op de URL www.medemblik.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • (Regio) nummer: 0227 (+31227)
 • Centrale postcode: 1687
 • Lokale wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Klapstuk met hutspot
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Huisgemaakte rundergehaktbal in jus
 • Naturel-pannenkoek
 • Pittige sperzieboontjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over lichte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke types zorg te kiezen zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Medemblik regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.medemblik.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Medemblik voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,10. Koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Medemblik bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Medemblik heeft veel voordelen. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en comfort. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Medemblik: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 1670, 1671”. Klik verder naar Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of wellicht eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente