Maaltijdvoorziening Hoorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoorn is bedoeld voor alle inwoners die door ouderdom of beperking niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Hoorn is er de keuze uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van zulke services heeft iedereen toegang tot ambachtelijke diners als Gehaktbal, bloemkool, groentesaus, gek, aardappelen en/of Rode kool met gehakt schotel. Op deze website vindt men populaire bezorgers en bruikbare kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Regio-code0229 (+31229)
Postcode1625
Kosten (indicatie)v.a. €5,23
Geschikte maaltijdGekruide krieltjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hoorn

Een uitgekiend eetpatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Lukt het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie zijn er prima maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema behandelen we deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Hoorn.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Hoorn. Ontwikkeld voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op ouderen die doorlopend speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Hoorn staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoorn vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Hoorn? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit flink wat bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Koolvis met tomatensaus, worteltjes en aardappelpuree en Gepofte aardappels. U kunt kiezen voor aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Wilgaerden – De InloopBavohof 11645 VPUrsem
Wilgaerden – De BijenkorfGeldelozeweg 661625 NXHoorn
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Slagerij RoodVijverhof 111633 DSAvenhorn
Restaurant de Hoge HopRoerdomp 21628 AWHoorn
SPAR TijmsAmmerdorfferstraat 31645 SHUrsem
Omring – De OeverTheresiahof 111641 LASpierdijk
Wilgaerden – De WilgBetsy Perk 171628 PEHoorn
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Hoorn

Meerdere zorginstellingen in de gemeente Hoorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken voedzame gerechten als Babi ketjap, mihoen goreng, voor enkele euro’s. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan bestaat er de optie om de gerechten bij u thuis te brengen. Via www.hoorn.nl ontdekt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Maaltijdhulp.

Feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Hoorn
 • (Net) nummer: 0229 (+31229)
 • Postcodegebied: 1625
 • Lokale wijk: Binnenstad

Potentiële maaltijden

 • Aardappelrösti
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Rundergehaktbal in jus
 • Varkenslapje in champignonsaus
 • Gepaneerde kipstukjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Vergelijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Hoorn doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.hoorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Hoorn voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,60. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoorn is er al voor €7,10. Gewoonlijk wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Hoorn is ontzettend handig. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden levert dit extra tijd en comfort. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Hoorn: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 1689”. Mogelijk interessant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij en ook koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente