Maaltijdvoorziening Enkhuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Enkhuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Enkhuizen is bedoeld voor alle inwoners die mede door ouderdom of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Enkhuizen zien we professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn grote landelijke instanties als Mealhero, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met deze unieke instellingen kan iedereen weer genieten van lekkere gerechten zoals Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree en/of Kip, worteltjes, aardappelpuree. Op dit portaal bekijkt men beschikbare bedrijven en bruikbare voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Regio-code0228 (+31228)
Postcode1601
Kosten (indicatie)v.a. €5,12
Geschikte maaltijdNaturel-pannenkoek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Enkhuizen

Een eigen voedingspatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept bomvol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt boodschappen doen en koken niet eigenhandig vanwege ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema behandelen we deze vormen van zorg: ZVW, WLZ en WMO, en mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Enkhuizen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Enkhuizen. Bedoeld voor ouderen die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bewoners die 24 uur per dag speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie of mensen met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Enkhuizen kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Individuele zorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Enkhuizen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Enkhuizen? In de buurt van uw postcode bestaan er verscheidene aanbieders en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Rundergehaktballetjes in saus en Kip korma, rijstmix. U kunt kiezen voor aanbieders die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de gerechten warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Enkhuizen

Sommige bejaardentehuizen in de gemeente Enkhuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden als Kippenpoot met doperwtjes wortel, voor scherpe prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Middels www.enkhuizen.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: WLZ.

Belangrijke info

Voorbeeld maaltijden

 • Spinaziestamppot
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Schnitzel champignonsaus
 • Wokgroenten
 • Oosterse zalm

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke zorgvormen tot de opties behoren. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Enkhuizen faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.enkhuizen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Check de maaltijdservices in Enkhuizen voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, altijd door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,10. Koelverse gerechten koopt u voor circa €6,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Enkhuizen bestelt u vanaf €8,40. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Enkhuizen is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer vrije tijd en structuur. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Enkhuizen: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 1600, 1601, 1602”. Ga door naar: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. natriumarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij of wellicht vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!