Maaltijdvoorziening Breda

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Breda

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Breda wordt veel gebruikt door alle mensen die vanwege ouderdom of door iets anders niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Breda is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Maaltijdservice.nl, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. dergelijke voorzieningen is iedereen verzekerd van uitstekende menu’s zoals Kalfssaucijs met mosterdjus, gebakken wedges en bloemkool a la crème en/of Runderstooflapje met jus, andijvie à la crème en gekookte aardappelen. Op deze pagina doorzoekt men populaire bezorgers en belangrijke info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Regio-code076 (+3176)
Postcode4811
Kosten (indicatie)v.a. €6,52
Smaakvolle maaltijdGroentensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Breda

Een juist voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept vol mineralen staat hierbij centraal. Lukt boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer omwille van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u een beroep doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij speciale wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf zoomen we in op de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Breda.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Breda. Ontwikkeld voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die permanent zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie of bejaarden met een beperking. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Dikwijls kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Breda kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Breda vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Breda? In de buurt van uw postcode bestaan er een groot aantal bezorgservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Kipfilet mosterdsaus of Runderlapje. U kunt kiezen voor bedrijven die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die het eten warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
ThebeOverakkerstraat 1114834 XKBreda
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
RaffyBernard de Wildestraat 4004827 EGBreda
Fraiche MaaltijdenAsterdse Sluis 134823 GLBreda
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Breda

Verscheidene zorghuizen rondom Breda bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren voedzame maaltijden zoals Zweedse gehaktballetjes met tuinbonen en rösti rondjes, voor lage prijzen. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het ook mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Middels www.breda.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Gegevens

Maaltijd suggesties

 • Maaltijdsalade met kip en avocado
 • Stoofpotje rundvlees
 • Erwtensoep met rookworst
 • Kippensoep
 • Spekpannenkoek

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke soorten zorg te kiezen zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Breda kan betekenen rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.breda.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Breda voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer zo’n 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,60. Koelverse gerechten vindt u al vanaf €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Breda kunt u al aanvragen voor €8,70. Dikwijls is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Breda is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer rust en regelmaat. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Breda: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839”. Bezoek de pagina: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, natriumarm of wellicht eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente