Maaltijdvoorziening Ulvenhout

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ulvenhout

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ulvenhout is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Breda is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels zulk soort leveranciers kan elke oudere weer genieten van vitale diners als Tagliatelleschotel met kip en Verse fruitsalade. Op deze pagina treft u eetpunten en essentiële kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Regio-code076 (+3176)
Postcode4851
Kosten (indicatie)v.a. €5,3
Voorbeeld maaltijdAppelcompote met vanille

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Ulvenhout

Een speciaal voedingsvoorschrift is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner vol vitaminen is daarom ook de basis. Kan boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer gezien uw ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u een beroep doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? Er zijn verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf bespreken we de beste regelingen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Breda.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Breda. Speciaal voor bejaarden die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die 24 uur per dag zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en senioren met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Ulvenhout kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ulvenhout vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Ulvenhout? In deze gemeente zijn er verschillende maaltijdservices en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Hollands pannetje van varkensvlees met rabarbercompote en aardappelpuree en Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten. Wij onderscheiden organisaties die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die het diner opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij LodewijkKapelstraat 334841 GEPrinsenbeek
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
Keurslagerij van CaulilStationsstraat 24872 TDEtten-Leur
BuurtzorgMarkt 20b4841 ACPrinsenbeek
deBreedonk – SurplusWillem van Oranjelaan 174837 AJBreda
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Slagerij BilletMolenstraat 1124881 CVZundert
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Ulvenhout

Meerdere zorginstellingen in de omgeving van Ulvenhout bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste menu’s als Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng, voor enkele euro’s. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het mogelijk om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.breda.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Dieetmaaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Breda
 • (Regio) nummer: 076 (+3176)
 • Hoofdpostcode: 4851
 • Lokale wijk: Breda

Voorbeeld maaltijden

 • Wrap kip madras
 • Varkensvlees met appel in saus
 • Geglaceerde wortel
 • Een pizza hawai
 • Groentesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke vormen van zorg mogelijk zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Breda kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.breda.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Ulvenhout voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in circa 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,70. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ulvenhout is beschikbaar vanaf €7,60. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Ulvenhout is zeer populair. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer tijd en regelmaat. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Ulvenhout: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 4850, 4851”. Bezoek de pagina: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij of wellicht vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!