Maaltijdvoorziening Halderberge

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Halderberge

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Halderberge is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Halderberge kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met behulp van zulk soort instellingen is iedereen verzekerd van de lekkerste menu’s als Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, stoofpeertjes en/of Indonesischerijsttafel,babiketjap, sambalboontjes,nasimetkip. Onderstaand vergelijkt men organisaties en nuttige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4731
Kosten (indicatie)v.a. €6,68
Maaltijd tipKervelroomsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Halderberge

Een speciaal voedingspatroon is noodzakelijk voor de gezondheid. Een gezond gerecht met voldoende groenten is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer ter wille van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op verschillende subsidievormen en zorgwetten. Daarom behandelen we de meest toegepaste wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Halderberge.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Halderberge. In het leven geroepen voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die 24/7 goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of mensen met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Halderberge zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Halderberge vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Halderberge? In de regio bestaan er verscheidene bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Champignonfricassee met spinazie à la crème en aardappelpuree en Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met doperwten. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en maaltijdservices die de maaltijd warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Halderberge

Sommige zorghuizen rondom Halderberge bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants serveren warme gerechten als Burpee Chicken, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.halderberge.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Vers aan Tafel.

Feiten

Maaltijd ideën

 • Viscurry. Sajour boontjes. Couscous
 • Babi pangang
 • Stamppot spruitjes met chorizo
 • Pannenkoeken met spek
 • Stamppot Boerenkool met rookworst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg tot de opties behoren. Vergelijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Halderberge doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.halderberge.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Halderberge voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,50. Verse koelverse maaltijden zijn er al voor €6,30. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Halderberge kan u al bestellen vanaf €9,00. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Halderberge is zeer populair. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit ongebondenheid en autonomie. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Halderberge: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 4730, 4731, 4751”. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij of misschien veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente