Maaltijdvoorziening Rucphen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rucphen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rucphen is er voor alle mensen die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Rucphen kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met zulk soort oplossingen beschikt men altijd over smaakvolle gerechten als Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng en/of Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u leveranciers en praktische informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4715
Kosten (indicatie)v.a. €6,85
Recept tipAardappelgratin

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Rucphen

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd met voldoende mineralen staat hierbij centraal. Gaat het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig bestaan er handige subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? Er zijn een aantal subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we een aantal van deze wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Rucphen.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Rucphen. Uniek voor bejaarden die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die 24 uur per dag speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en mensen met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Rucphen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rucphen vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Rucphen? In deze plaats onderscheiden we veel verschillende maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Kibbeling met ravigottesaus, Mexicomix, Gebakken krielaardappeltjes en Rundertartaartje met jus, Sperziebonen, Gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bedrijven die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die het eten warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Rucphen

Verschillende buurthuizen in en rondom Rucphen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken smaakvolle maaltijden zoals Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.rucphen.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Vergelijken.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Rucphen
 • (Regio) nummer: 0165 (+31165)
 • Hoofdpostcode: 4715
 • Lokale wijk: Rucphen

Geschikte maaltijden

 • Doperwtenpuree
 • Wrap kip madras
 • Verse komkommersalade
 • Flensjes met fruit
 • Schnitzel pepersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg te kiezen zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Rucphen te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.rucphen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Rucphen voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, altijd door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,50. Heerlijke koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rucphen bieden sommige aanbieders aan voor €7,30. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Rucphen kent vele pluspunten. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit meer tijd en voordeel. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Rucphen: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 4715”. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. lactosevrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente