Maaltijdvoorziening Teteringen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Teteringen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Teteringen is in het leven geroepen voor alle bejaarden die mede door ouderdom of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Breda is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk opererende diensten als Mealhero, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Via deze unieke mogelijkheden heeft iedereen toegang tot verantwoorde gerechten zoals Zomerzuurkool met casselerrib of Slavink met uienjus, Worteltjes, Gekookte aardappelschijfjes. Hieronder doorzoekt men beschikbare bedrijven en belangrijke inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Regio-code076 (+3176)
Postcode4847
Kosten (indicatie)v.a. €5,29
Recept tipSchnitzel champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Teteringen

Een bepaald voedingspatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf gaan we dieper in op deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Breda.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Breda. Te gebruiken door inwoners die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die 24/7 zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie en ouderen met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkunnen vrienden helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Teteringen zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Teteringen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Teteringen? In deze gemeente onderscheiden we meerdere keukens en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Varkenshaas boontjes schotel en Kalkoenschnitzel met jus, gebakken wedges en sperziebonen. U kunt kiezen voor aanbieders die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij LodewijkKapelstraat 334841 GEPrinsenbeek
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
Keurslagerij van CaulilStationsstraat 24872 TDEtten-Leur
BuurtzorgMarkt 20b4841 ACPrinsenbeek
deBreedonk – SurplusWillem van Oranjelaan 174837 AJBreda
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Slagerij BilletMolenstraat 1124881 CVZundert
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Teteringen

Verschillende woonzorgcentra in de omgeving Teteringen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere gerechten zoals Aardappelgratin, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bieden ze ook de optie de maaltijden aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.breda.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Breda
 • Netnummer: 076 (+3176)
 • Postcodegebied: 4847
 • Wijk: Breda

Lekkere maaltijden

 • Hamlapje in jus
 • Roerei met spinazie à la crème
 • Gekruide krieltjes
 • Chicken Lunges
 • Groentesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Breda te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.breda.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Teteringen voor ouderen en maak een keuze. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,70. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Teteringen koopt u voor circa €7,90. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Teteringen heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en comfort. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Teteringen: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 4847”. Lees verder over Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en ook eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!