Maaltijdvoorziening Moerdijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Moerdijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Moerdijk is ideaal voor alle mensen die door hun leeftijd of een handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Moerdijk zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via soortgelijke voorzieningen kan men zeker zijn van voedzame menu’s als 2 gehaktballen, uienjus, prei, gekookte aardappelen of Kipfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie. Hieronder bekijkt men maaltijdservices en essentiële informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Regio-code0168 (+31168)
Postcode4761
Kosten (indicatie)v.a. €6,78
Geschikte maaltijdOssestaartsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Moerdijk

Een goed maaltijdplan is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u een beroep doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. In het volgende schema behandelen we de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Moerdijk.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Moerdijk. Speciaal voor inwoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die de hele dag door goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Moerdijk kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Moerdijk vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Moerdijk? In uw omgeving zijn er velerlei tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Macaroni, groenten-tomatensaus en Varkenssaucijsjes in uienjus, Groentemix, Gekookte aardappelen. Er zijn aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de maaltijd warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Moerdijk

Meerdere zorginstellingen in de gemeente Moerdijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants bieden de lekkerste maaltijden zoals Kip Andorra, met weinig winstmarge. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de gerechten bij u thuis te brengen. Op de URL www.moerdijk.nl spot u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

Potentiële maaltijden

 • Spareribs met patat en salade
 • Gegrilde groentenmix in saus
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Varkenshaas boontjes schotel
 • Visstukjes in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke zorgvormen toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Moerdijk regelt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.moerdijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Moerdijk voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,80. Verse koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Moerdijk is er al vanaf €7,00. Meestal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Moerdijk heeft veel voordelen. Voor mensen die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer vrije tijd en gemak. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Moerdijk: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 4780, 4781, 4782”. Klik verder naar Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij en ook eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente