Maaltijdvoorziening Oeffelt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oeffelt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oeffelt is bedoeld voor alle bejaarden die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Boxmeer is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of kleinschalige instanties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van zulke faciliteiten kan iedereen rekenen op voedzame diners zoals Lekkerbekje en Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente. Op deze pagina treft u populaire bezorgers en handige kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5441
Kosten (indicatie)v.a. €6,51
Maaltijd tipZalmfilet in zoete mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oeffelt

Een eigen voedingsvoorschrift is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Wil boodschappen kopen en in de keuken staan niet meer ten gevolge van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor zijn er belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij een aantal wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema benaderen we de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Boxmeer.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Boxmeer. In het leven geroepen voor mensen die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die permanent zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en mensen met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkan een partner ondersteunen bij het doen van boodschappen of samen eten. In Oeffelt zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oeffelt vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Oeffelt? In deze plaats kunt u kiezen uit vele tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip-groenteschotel en Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta. Er zijn organisaties met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die uw maal warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hierna vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Oeffelt

Diverse zorghuizen rondom Oeffelt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment verse maaltijden zoals Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree, voor enkele euro’s. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe bieden ze ook de optie het aanbod te laten bezorgen. Op de website www.boxmeer.nl spot u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: ZVW.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Boxmeer
 • (Net) nummer: 0485 (+31485)
 • Centrale postcode: 5441
 • Populaire wijk: Boxmeer

Potentiële maaltijden

 • Witlofschotel met ham
 • Slavink in jus
 • Gepaneerde Alaska-koolvis
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Kabeljauw in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke soorten zorg tot de opties behoren. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Boxmeer te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.boxmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Oeffelt voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op circa 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,60. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al voor €6,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oeffelt bestelt u vanaf €7,50. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U koopt altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Oeffelt is sterk in opkomst. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat extra tijd en gemak. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Oeffelt: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 5441”. Bezoek de pagina: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, glutenvrij of juist vegetarisch, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!