Maaltijdvoorziening Rijkevoort

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rijkevoort

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rijkevoort is in het leven geroepen voor alle ouderen die mede door ouderdom of door iets anders niet zelf kunnen koken. In de gemeente Boxmeer zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als De Dievpriesman, of lokale instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Middels dit soort aanbieders kan men zeker zijn van vitale diners zoals Speklapje in jus of Abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie. Op deze website vergelijkt u eet-bedrijven en belangrijke details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5447
Kosten (indicatie)v.a. €6,55
Geschikte maaltijdJonge kabeljauw in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Rijkevoort

Een speciaal voedingspatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een gezond recept vol groenten mag men niet overslaan. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer zelf vanwege complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie kunt u een beroep doen op interessante subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk benaderen we een aantal van deze wetten: ZVW, WLZ en WMO, en de mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Boxmeer.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Boxmeer. Relevant voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op inwoners die de hele dag professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en bejaarden met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Soms kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Rijkevoort zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rijkevoort vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Rijkevoort? In en rondom uw woonplaats zijn er allerlei services en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Naturel-pannenkoek en Draadjesvlees in jus. U kunt kiezen uit bedrijven die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Rijkevoort

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Rijkevoort bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren ambachtelijke gerechten zoals Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het tevens mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Via www.boxmeer.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Boxmeer
 • (Net) nummer: 0485 (+31485)
 • Postcode: 5447
 • Lokale wijk: Boxmeer

Maaltijd suggesties

 • Kruudmoes met gortepap
 • Runderbouillon
 • Kippensoep met vermicelli
 • Gebonden tomatensoep
 • Kalkoenmedaillons in saus

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke soorten zorg beschikbaar zijn. Doorzoek WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Boxmeer te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.boxmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Rijkevoort voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, doorgaans door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op zo’n 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €3,60. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rijkevoort koopt u voor circa €7,90. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Rijkevoort is zeer populair. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit extra tijd en autonomie. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Rijkevoort: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 5447”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. zoutarm, gemalen, glutenvrij, natriumarm of juist koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!