Maaltijdvoorziening Winssen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Winssen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Winssen is in het leven geroepen voor alle senioren die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Beuningen zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Mealhero, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. zulk soort leveranciers kan iedereen weer genieten van voedzame maaltijden zoals Knoflookgarnalen en Runderstooflapje met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen. Hieronder bekijkt men beschikbare bedrijven en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6645
Kosten (indicatie)v.a. €5,05
Voorbeeld maaltijdGehakt, prei, aardappelpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Winssen

Een gebalanceerd voedingspatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje vanwege complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er diverse wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema gaan we dieper in op deze zorgwetten; WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Beuningen.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Beuningen. Speciaal voor senioren die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of mensen met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Winssen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Winssen vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Winssen? In de regio bestaat er de keuze uit verscheidene services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Schnitzel pepersaus of Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en gele rijst. U kunt kiezen uit bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Tafeltje Dekje ElstJasappel 376662 JDElst
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Attent – TertzioBachstraat 296661 CPElst
SPAR VeltmaatHollenhof 16659 BBWamel
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Winssen

Meerdere verzorgingstehuizen in de buurt van Winssen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde menu’s zoals Zalmfilet, dillesaus, spinazie/erwten mix, aardappelpuree peterselie-bieslook, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om het eten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.beuningen.nl treft u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over ZVW.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Beuningen
 • Netnummer: 0487 (+31487)
 • Centrale postcode: 6645
 • Wijk: Beuningen

Voorbeeld maaltijden

 • Kip tandoori
 • Aardappelpartjes rozemarijn
 • Kipfilet in saus
 • Tomatensoep
 • Kreeftensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Beuningen kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.beuningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Winssen voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, altijd door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op ongeveer 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er 3 alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,80. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Winssen is verkrijgbaar vanaf €7,50. Dikwijls is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Winssen kent vele pluspunten. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en voordeel. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Winssen: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 6645”. Ga door naar: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij en ook vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!